De firma Steja Transport International NV werd op 19 oktober 1996 opgericht door de heer Richard De Wilde en heeft haar maatschappelijke zetel in Brasschaat.

Richard De Wilde was sinds zijn jeugd al actief in de binnenvaart. Aanvankelijk voer hij met zijn vader op “spitsen” (= een klein schip van 38 m. op 5,05 m.) om later zelf met een eigen schip te beginnen. Het ging familie De Wilde voor de wind en in de loop van de tijd werd geleidelijk aan meer geïnvesteerd in nieuwe, moderne (container) schepen.

Het werk dat Richard werd aangeboden groeide steeds maar aan zodat het noodzakelijk was om schepen van collega schippers in te schakelen. Zo ontstond dan de bevrachtingactiviteit. Mijnheer De Wilde werd vervoerscommissionair en de firma Steja Transport International werd opgericht! In 2001 besliste Richard om te stoppen met varen en zich voor 100% toe te leggen op het bevrachten van schepen. Vanaf dat ogenblik ging het enkel bergopwaarts.

Het kantoor waar aanvankelijk 2 mensen werkte, Mr De Wilde zelf en een secretaresse, groeide op korte tijd uit naar een kantoor met 7 mensen. Enkele jaren geleden verscheen ook de zoon van Richard, Stefan De Wilde, op het toneel. Stefan voer oorspronkelijk als matroos bij zijn vader om dan later samen met zijn vrouw op een eigen schip te gaan varen. Stefan is ondertussen ook gestopt met varen om zich met het management van zijn schepen en Steja Transport bezig te houden.

Tot op de dag van vandaag wordt er nog steeds verder gebouwd aan de toekomst van Steja Transport. Momenteel staan er weer een aantal projecten op stapel die zich in de nabije toekomst zullen ontplooien.

 
Steja Transport International
Boterhamvaartweg 2 unit 1B
2030 Antwerpen

Tel. :   + 32  3 685 40 04
Fax :   + 32  3 685 40 01
Email:  info@steja.be

Boekhouding: +32 3 808 04 63

BE 0458 982 224